Πρόγραμμα Μαθημάτων 2020/2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πρόγραμμα λυκείου και των υπόλοιπων μαθημάτων (ξένες γλώσσες, τέχνες κ.α.) !

Για να δείτε το πρόγραμμα κάντε κλικ στην εικόνα:

Το παρακάτω πλαίσιο ισχύει για την περίοδο πριν και μετά την καραντίνα! Στην παρούσα χρονική στιγμή όλα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά!

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ [2020/2021]

Είναι πλέον σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση, η οποία πρόκειται να διαρκέσει αρκετό καιρό. Σε αυτές τις συνθήκες το πρόγραμμα των μαθημάτων δίνει έμφαση σε διαδικτυακές τάξεις. Αναλυτικά:

  1. Η πλειοψηφία των τμημάτων εκκινεί διαδικτυακά γιατί θεωρούμε ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε ασφαλείς τους μαθητές & τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειες όλων.
  2. Κάποια ολιγομελή τμήματα θα κάνουν μαθήματα δια ζώσης λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, τηρώντας αποστάσεις και χρησιμοποιώντας μάσκα.Επίσης, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαγωνίσματα. Μετά το τέλος κάθε μαθήματος οι καθηγητές θα φροντίζουν για την καθαριότητα των αιθουσών.
  1. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν διαθέτουν ίντερνετ ή υπολογιστή, θα υπάρξουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στο χώρο μας για να συνδέονται στα διαδικτυακά μαθήματα από την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ.
  2. Θα δοθεί πρόγραμμα καθώς και οδηγίες σε κάθε μαθητή/μαθήτρια για την είσοδο τους στις διαδικτυακές τάξεις.
  3. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα υπάρχει αναρτημένο και στην ιστοσελίδα μας www.eterotopia.gr

Α. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Οι καθηγητές θα συζητούν και θα οργανώνουν τη δράση τους σε μηνιαία διαδικτυακή συνέλευση. Τα ζητήματα της συνέλευσης θα αφορούν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι στους γονείς προκειμένου να συζητούν και να ενημερώνονται.
Ανά ενάμιση περίπου μήνα θα ανακοινώνονται εγκαίρως στους γονείς ημερομηνίες για όπου θα γίνεται οργανωμένα η ενημέρωση τους.

Γ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Θα πραγματοποιηθούν στη μέση της χρονιάς διαδικτυακά σεμινάρια γύρω από ζητήματα που μπορεί να προβληματίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δυνατότητες που έχουν μετά το λύκειο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Τα μαθήματα για όλους συνεχίζουν για 8η χρονιά! Φέτος είναι μια χρονιά που ξεκινάει σε ιδιαίτερες συνθήκες. Αναγνωρίζοντας το εντατικοποιημένο εκπαιδευτικό σύστημα και τη δυσκολία πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιούμε για 8η χρονιά δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου. Παράλληλα θα ανακοινωθούν σύντομα μαθήματα ξένων γλωσσών καθώς και μαθήματα που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό. Τα μαθήματα απευθύνονται κατά βάση σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

📚 Οι μαθητές των αλληλέγγυων μαθημάτων έχουν την ευκαιρία να υποστηρίζονται στα μαθήματά τους και να συμμετέχουν και στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις της Ετεροτοπίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Βρισκόμαστε στο πλάι του δημόσιου σχολείου και οργανώνουμε την εξυπηρέτηση των αναγκών μας θέλοντας παράλληλα να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, με έμφαση στο μαθητή και τη μαθήτρια, ενισχύοντας τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

📍 Ο χώρος μας βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης (Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος).

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ | Πτολεμαίων 42 | Θεσσαλονίκη