Πρόγραμμα Μαθημάτων 2021/2022

Το πρόγραμμα θα ανανεώνεται συνεχώς με την προσθήκη μαθημάτων. Πατήστε πάνω στην εικόνα!

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ [2021/2022]

Η εμπειρία της πανδημίας ανέδειξε τη σημασία των διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν αλληλέγγυα σχολεία. Συνεπώς διατηρούμε και ενισχύουμε τα δια ζώσης τμήματα για τα άτομα που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και επεκτείνουμε τη λειτουργία μας με διαδικτυακά τμήματα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη γνώση σε εκείνους και εκείνες που μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε δια ζώσης τμήματα.

  1. Μέρος των τμημάτων εκκινεί διαδικτυακά.
  2. Τα τμήματα που θα κάνουν μαθήματα δια ζώσης είναι ολιγομελή (έως 5 άτομα) και λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαγωνίσματα. Μετά το τέλος κάθε μαθήματος οι καθηγητές θα φροντίζουν για την καθαριότητα των αιθουσών.
  3. Σε περίπτωση αναγκαίας μεταφοράς όλων των τμημάτων σε διαδικτυακή λειτουργία, θα υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν διαθέτουν ίντερνετ ή υπολογιστή στο σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα υπάρξουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στο χώρο μας για να συνδέονται στα διαδικτυακά μαθήματα από την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ.
  4. Θα δοθεί πρόγραμμα καθώς και οδηγίες σε κάθε μαθητή/μαθήτρια για την είσοδο τους στις διαδικτυακές τάξεις.
  5. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα μείνει αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας www.eterotopia.gr

Α. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Οι καθηγητές θα συζητούν και θα οργανώνουν τη δράση τους σε μηνιαία διαδικτυακή συνέλευση. Τα ζητήματα της συνέλευσης θα αφορούν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη δημιουργία νέων τμημάτων καθώς και τη διεξαγωγή κοινών δράσεων μαθητών/καθηγητών.

Β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι στους γονείς προκειμένου να συζητούν και να ενημερώνονται.
Ανά δύο περίπου μήνες θα ανακοινώνονται εγκαίρως στους γονείς ημερομηνίες όπου θα γίνεται οργανωμένα η ενημέρωση τους.

Γ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε στη μέση της χρονιάς σεμινάρια γύρω από ζητήματα που μπορεί να προβληματίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δυνατότητες που έχουν μετά το λύκειο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Τα μαθήματα για όλους συνεχίζουν για 9η χρονιά! Αναγνωρίζοντας το εντατικοποιημένο εκπαιδευτικό σύστημα και τη δυσκολία πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιούμε για 9η χρονιά δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου. Παράλληλα θα ανακοινωθούν σύντομα μαθήματα ξένων γλωσσών καθώς και μαθήματα που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό. Τα μαθήματα απευθύνονται κατά βάση σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

📚 Οι μαθητές των αλληλέγγυων μαθημάτων έχουν την ευκαιρία να υποστηρίζονται στα μαθήματά τους και να συμμετέχουν και στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις της Ετεροτοπίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Βρισκόμαστε στο πλάι του δημόσιου σχολείου και οργανώνουμε την εξυπηρέτηση των αναγκών μας θέλοντας παράλληλα να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, με έμφαση στο μαθητή και τη μαθήτρια, ενισχύοντας τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

➡️ Για εγγραφές μαθητών εδώ: https://www.eterotopia.gr/mathimata-gia-olous/eggrafes-2021-22/

➡️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: 6948222258 κατά τις απογευματινές ώρες είτε ιδανικά να στείλετε στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/eterotopialessons ή στο email: eterotopia.school@gmail.com

📍 Ο χώρος μας βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης (Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος).

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ | Πτολεμαίων 42 | Θεσσαλονίκη