Προβολή “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”, 29.01 | “Δευτέρες χωρίς Όνομα” στην Ετεροτοπία

Η πιο αγαπημένη συνήθεια του 2017, συνεχίζει στην ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ
Οι “Δεύτερες Χωρίς Όνομα” – ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο – σας κρατούν συντροφιά κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 21:00.
“Ο χαμένος τα παίρνει όλα”

Το ‘ο χαμένος τα παίρνει όλα’ είναι ελληνική δραματική-πειραματική-ανεξάρτητη ταινία τέχνης, με έντονο σουρεαλισμό, του 2002. Είναι η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Νικολαΐδη. Η ταινία, παραγωγής από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ελληνική Τηλεόραση ET-1, αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε ο σκηνοθέτης με Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979) και συνέχισε με τη Γλυκιά Συμμορία (1983), κλείνοντας τον κύκλο της τριλογίας για «τα χρόνια της χολέρας», το βλέμμα δηλαδή του δημιουργού πάνω στις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002. Η ταινία αρχικά προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 15 Νοεμβρίου 2002, ενώ άρχισε να προβάλλεται επίσημα στις αίθουσες στις 31 Ιανουαρίου 2003. Βραβεύτηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Φωτογραφίας στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του έτους 2002.

 

ΠΛΟΚΗ
Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από πέντε πρόσωπα: Έναν σαραντάρη, τον Άνδρα, με αναμνήσεις από «τα χρόνια της χολέρας», μια αλκοολική (με το ψευδώνυμο «Δεσποινίς Βατόμουρο»), μια στρίπερ από τη Σενεγάλη, μια παλιά ιστορία του Άνδρα τώρα πια barwoman και έναν μικρό, λάτρη της μουσικής και της κιθάρας. Οι πέντε πρωταγωνιστές συναντιούνται και αποφασίζουν να εκπληρώσουν το κοινό τους όνειρο: Να φύγουν για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή σ’ ένα εξωτικό νησί, μακριά από την δύσκολη καθημερινότητα της πόλης. Έτσι θα ξεκινήσουν να μπλέκονται στον σκοτεινό κόσμο της νύχτας, με σκοπό να αποκτήσουν τα χρήματα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν.

ΠΑΙΖΟΥΝ
Γιάννης Αγγελάκας (Άνδρας)
Συμεών Νικολαΐδης (Μικρός)
Τζένη Κιτσέλη (Οδέττη)
Ιφιγένεια Αστεριάδη (Ελσα)
Louise Attah (Μανταλί)
Ιωάννα Παππά (Μελίσσα)
Μελισσα Στοΐλη (Αγνή)
Μάρω Μαυρή (Tv woman)
Lumi Savva (Ξανθιά)
Τάκης Τσαγκάρης (Αφεντικό El dorado)
Γιώργος Χουλιάρας (A Dealer)

Ραντεβού Δευτέρα στις 9 μμ στην Ετεροτοπια!
 
 
Το trailer από την ταινια:

Το trailer από τις Δευτέρες χωρίς όνομα:

Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42 | 2ος Όροφος
www.eterotopia.gr
Facebook: https://www.facebook.com/Eterotopia2

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο