Αλληλέγγυο Σχολείο_ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ: Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Μια ακόμη σχολική χρονιά, διαφορετική από τις υπόλοιπες, φτάνει στο τέλος της με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων!
Η φετινή μας εμπειρία ήταν σίγουρα πρωτόγνωρη. Κλειστά σχολεία, μαθήματα εξ αποστάσεως, προσαρμογή στις νέες συνθήκες προκειμένου να νικηθεί το στοίχημα της μη εξάπλωσης της πανδημίας. Το αλληλέγγυο σχολείο της Ετεροτοπιας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της καραντίνας ανέστειλε την δια ζώσης λειτουργία του, και τα μαθήματά προχώρησαν με τη βοήθεια ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για άλλη μια φορά οφείλουμε να ευχαριστησουμε τους δεκάδες εκπαιδευτικους που συνεισφερουν όλα αυτά τα χρόνια ανιδιοτελως στο εγχείρημα του αλληλεγγυου σχολείου κάνοντας ομορφότερη την καθημερινότητα μας.

Ευχόμαστε λοιπόν, στους μαθητές μας αλλά και σε κάθε συμμετέχουσα και συμμετέχοντα στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιτυχία! Οι κόποι τους ας αναγνωριστούν, τα όνειρα τους ας γίνουν πραγματικότητα!
Μαζί με τα όνειρα των μαθητών, ας πραγματοποιηθεί και το δικό μας! Εκείνο για παιδεία που θα μας χωράει όλους και όλες, για ένα σχολείο ανοικτό, δημοκρατικό και χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τον απαρχαιωμένο θεσμό των πανελλαδικών και το σκληρό εξεταστικοκεντρικο χαρακτήρα. Γιατι ο ύψιστος σκοπός της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και όχι η εξάσκηση της αποστήθισης.

Και ας θυμόμαστε ότι η παιδεία και η εκπαίδευση δεν συνίστανται στο αποτέλεσμα μιας εξέτασης. Η προσπάθεια για βελτίωση της ζωής και καθημερινότητας είναι αέναη! Τα όνειρα απαιτούν να αγωνιζόμαστε και να τα κυνηγάμε, μέχρι να τα κατακτήσουμε ή να βρεθούμε μπροστά στον επόμενο στόχο μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το επόμενο μαθησιακό μας ταξίδι σύντομα! Μέσα στον Ιούλιο θα κοινοποιηθουν οι αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη χρονια!

Υ. Γ. Φωτογραφία από τις εξετάσεις στο Hong Kong (2020)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο