Καμπάνια: “Η αλληλεγγύη δε μπαίνει σε καραντίνα! ” | Covid-19

#solidarity

Η αλληλεγγύη δε θα μπει σε καραντίνα!

Οι ανάγκες ανανεώνονται διαρκώς. Στην αφίσα αναφέρονται οι νέες ανάγκες καθώς και οι μέρες και ώρες συλλογής στο χώρο μας.

Οι αυξημένες ανάγκες που αναδεικνύονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα, μας κινητοποιούν για ακόμα μία φορά με πυξίδα την κοινωνική χρησιμότητα.
Η Ετεροτοπία καλεί καθέναν και καθεμία να συνεισφέρει στο εγχείρημά της για τη στήριξη ευάλωτων συνανθρώπων μας, αστέγων, προσφύγων και εγκλείστων, που για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο αθέατο περιθώριο. Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της συγκυρίας και την ανάγκη του αυτοπεριορισμού, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλέγμα αλληλεγγύης και προστασίας.

Κατά τη συλλογή και τη διανομή τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Η διανομή των αγαθών θα γίνει σε νοικοκυριά σε ανάγκη, σε αστέγους, σε προσφυγικά camps και στις φυλακές Διαβατών. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε με την παρουσία σας στο εγχείρημα μας, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας στο facebook, στο instagram (@eterotopia_skg) ή στα τηλέφωνα ανάγκης ως αναγράφονται στην αφίσα.

Επειδή η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα, Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη!

Η αφίσα με τα απαραίτητα είδη θα ανανεώνεται διαρκώς. Αναλυτικά συλλέγουμε:

– Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, σάλτσες, κονσέρβες, βρώσιμα έλαια, όσπρια, γάλατα κλπ)

– Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτες παιδικές και ενηλίκων, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σαπούνια κλπ).

– Μεγάλη ανάγκη υπάρχει επίσης για τη συλλογή βρεφικών ειδών (πάνες, μωρομάντηλα, κρεμούλες ενυδάτωσης, λαδάκια κλπ).

– Αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια με περιεκτικότητα σε αλκοόλη, καθαριστικά οικιακής χρήσης, γάντια και μάσκες.

– Φάρμακα (παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά, φάρμακα χρόνιων παθήσεων, βιταμίνες και παιδικά αντιπυρετικά κλπ)

– Τέλος, κούτες αποθήκευσης ή ακόμη και υφασμάτινες τσάντες για τη διαλογή και τη διανομή.

Σημείο συλλογής είναι η Ετεροτοπία μας, στην οδό Πτολεμαίων 42, στο κέντρο της πόλης, στο 2ο όροφο, από Δευτέρα έως Τετάρτη με ώρες προσέλευσης 17:30 – 20:00 ή έπειτα επικοινωνίας με τη σελίδα ή στα τηλέφωνα ανάγκης.

Επιπλέον υπάρχει τώρα και η δυνατότητα χρηματικής κατάθεσης στον λογαριασμό με IBAN: GR59 0110 0400 0000 0404 8343 562 (Εθνική Τράπεζα) του Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Αλληλεγγύης με την ένδειξη “ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ”, όπως αναγράφεται και στην αφίσα μας παρακάτω, για την απευθείας αγορά των προαναφερθέντων ειδών ανάγκης.

Φυλακές Διαβατών: Παράδοση Υγειονομικού υλικού, ρουχισμού & ειδών ανάγκης!

Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα συνεισφοράς, αλλά όχι η δυνατότητα μετακίνησης, για κατοίκους του κέντρου, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας ή με τα τηλέφωνα ανάγκης που θα βρείτε στην αφίσα μας. Αν επίσης γνωρίζετε συνανθρώπους μας που χρίζουν βοηθείας, αλλά επίσης δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, επικοινωνήστε μαζί μας για πιθανή διανομή στο μέρος όπου βρίσκονται.

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙ🅰
Χώρος πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης
 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο