Οι “Άγρυπνοι Πολίτες” συνεχίζουν έξω από το ΥΜΑΘ

Οι “Άγρυπνοι Πολίτες” ξεκίνησαν από μια ομάδα πολιτών στην Αθήνα οι οποίοι μία μέρα πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” αποφάσισε να ξαγρυπνήσει έξω από την Βουλή ως ένδειξη της εναντίωσής τους.

Μετά την επερχόμενη υπερψήφισή του, και αντιλαμβανόμενοι της ανάγκης για συνέχεια του δίκαιου αγώνα τους για κατάργηση του νόμου, συνέχισαν τις αγρυπνίες, μετρώντας σήμερα 19 ημέρες. Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από την συγκεκριμένη κινητοποίηση, οι Fridays For FutureThessaloniki με την Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ ένωσαν την φωνή τους με δεκάδες πολίτες από συλλογικότητες της πόλης (και μη) που διαφωνούν με το νομοσχέδιο. Στην Θεσσαλονίκη εδώ και 6 νύχτες ξαγρυπνούμε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με μοναδικό μας αίτημα της κατάργηση του νόμου. Ζητούμε την περαιτέρω στήριξη των πολιτών στο αίτημά μας διότι το παραπάνω νομοσχέδιο:

Επιτρέπει την επιχειρηματική “αξιοποίηση” των περιοχών Natura 2000, και συνεπώς επιτρέπει την ανέγερση κτηρίων καθώς και τις εξορύξεις/λοιπές μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές.

Φιμώνει την τοπική κοινωνία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αφού τους αφαιρεί το δικαίωμα ψήφισης και μεταβιβάζει την διαδικασία αδειοδότησης μόνο στις περιφερειακές ενότητες.

Καταργεί την αυτοτέλεια των ανεξάρτητων περιβαλλοντικών φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, αντικαθιστώντας τους από έναν κεντρικό κρατικό φορέα.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε σε μια Βουλή που υπολειτουργούσε, με ελλιπή διαβούλευση και ενώ αρχικά περιείχε 66 άρθρα, για ψήφιση στις 5 Μάη τέθηκαν 130.

Οι ολονυχτίες συνεχίζονται μέχρι το βράδυ της 26ης Μαΐου, θα μας βρείτε έξω από το ΥΜΑΘ από τις 10 μέχρι τις 8 το πρωί. Μετά τις 26 θα ακολουθήσουν εναλλακτικές δράσεις και παρεμβάσεις με μοναδικό μας στόχο την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η Ετεροτοπία στηρίζει τους Άγρυπνους Πολίτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο