Προβολή: “Μπλέ Βασίλισσα” | Δευτέρες χωρίς Όνομα , 11/11, 21:00

Η Μπλε Βασίλισσα είναι αναμφίβολα μία πρωτότυπη ταινία και κάτι διαφορετικό για το ελληνικό σινεμά. Το στόρυ θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του μυστηρίου και των αναπάντεχων εξελίξεων και σε κάποιους θα κάνει μεγάλη εντύπωση η πλοκή και ο τρόπος παρουσίασης της, θυμίζοντας αστυνομικές ταινίες Hollywood υψηλών προδιαγραφών.

Οι μπλε ιστορίες είναι ιστορίες που έχουν μία λογική βάση και στις οποίες δίνεται το τέλος και εσύ πρέπει μέσω ερωτήσεων που απαντιούνται με ναι ή όχι να βρεις τι έχει συμβεί. Έτσι ξεκινάει και η Μπλε Βασίλισσα.

Μία ομάδα ληστών όπως φαίνεται αρχικά οδηγούνται στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που στους τίτλους αρχής ο ένας εξιστορεί στον άλλο μία μπλε ιστορία. Στη συνέχεια μέσω της πλοκής δημιουργείται ένα παζλ που θα ολοκληρωθεί μόνο όταν δούμε και την τελευταία σκηνή. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μέσα από την οπτική, τα κίνητρα και τους στόχους των διαφορετικών χαρακτήρων της. Ο καθένας κρύβει εκπλήξεις και κάθε στιγμή αποκαλύπτονται νέα δεδομένα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Μπλε Βασίλισσα είναι μία σύγχρονη ταινία δράσης με πολλά στοιχεία νουάρ. Κατά τη διάρκειά της υπάρχουν πολλές ανατροπές που όμως δεν αρκούν για να κρατήσουν όλες τις φορές το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο. Οι μεγάλες επαναλήψεις και οι άστοχες ερμηνείες κάποιων ηθοποιών χαλάει το γενικότερο σύνολο και ενώ υπάρχει ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο όλο αυτό χάνεται κάπου στην πορεία στην προσπάθεια να παρουσιαστεί κάτι άλλο, ίσως κάτι μεγαλειώδες στο μυαλό του σκηνοθέτη.

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ
Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος

Facebook Event https://www.facebook.com/events/422108685144704/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο