Η Βουλή της Αργεντινής προχώρησε στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Τα κινήματα θα νικήσουν!
📌 Η Βουλή της Αργεντινής προχώρησε στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων.
☑ Πλήθος κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο στο Μπουένος Άιρες, πανηγυρίζει την συλλογική του νίκη!

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί τομή στο γυναικείο ζήτημα και το δικαίωμα στην οικειοθελή και ασφαλή έκτρωση, τόσο για την Αργεντινή όσο και για όλη τη Λατινική Αμερική και μένει να εγκριθεί από τη Γερουσία. Αν περάσει, η Αργεντινή θα ενταχθεί μαζί με την Ουρουγουάη και την Κούβα, στις μοναδικές χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Στο Κοινοβούλιο, ο νόμος υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 131-117 και έξι αποχές, μετά από εξαντλητική διαβούλευση που διήρκησε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο, από την Πέμπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ο Αργεντινός Πρόεδρος τάχθηκε πλήρως υπέρ του νομοσχεδίου κατά τη διαδικασία συζήτησης της Ολομέλειας.

Οι διαδηλώτριες και οι ακτιβιστές υπέρ της αποποινικοποίησης της άμβλωσης, που πέρασαν όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο της Βουλής στο Μπουένος Άιρες, αντέδρασαν με έκρηξη χαράς και ικανοποίησης στο άκουσμα της είδησης. Ωστόσο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της Βουλής, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του νομοσχεδίου, φορώντας ανοιχτά μπλε χρώματα και κρατώντας την εθνική σημαία της Αργεντινής, τα νέα της υπερψήφισης αντήχησαν αρνητικά και αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή αποδοκιμασία ακόμη και δάκρυα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο