Τα κορίτσια της βροχής: Προβολή και Συζήτηση [Πέμπτη 11.11, 19:30]

🎬 Ήρθαν οι μέρες του Πολυτεχνείου, και τι καλύτερο από το να ακούσουμε μαρτυρίες γυναικών που βασανίστηκαν από τη Χούντα, να θυμηθούμε γιατί πάλεψαν, να γνωρίσουμε τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ.

Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ομάδα πολιτισμού της Ετεροτοπίας θα προβάλει σχετικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, ώστε να αφυπνίσουν μνήμες και να ζωντανέψουμε το πάθος για διεκδίκηση, όπως κάναν οι πρόγονοι μας τα χρόνια της 7ετίας, με θάρρος και αυταπάρνηση.

Αυτή η ταινία αφορά τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες του αιώνα που μας πέρασε. Αναφέρεται στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας. Την εποχή της Χούντας, ήταν μόλις είκοσι χρονών. Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Τις χαρακτηρίζει το ίδιο ήθος με τις γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα «Κορίτσια της βροχής» θεωρούν μάλιστα τον εαυτό τους συνέχεια των γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Μια απ’ αυτές είπε «…είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία». Και το είπε αυτό μια γυναίκα που της αφαίρεσαν τη δυνατότητα να κάνει παιδιά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Προβολή και συζήτηση Τα κορίτσια της βροχής μια αινία της Αλίντας Δημητρίου ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ Πέμπτη 11/11 19:30 στο χώρο θα βρείτε το Καλάθι Αλληλεγγύης, όπου αντι αντιιμουμπορείτε αντιτιμου να αφήσετε κάτι για τους συνανθρώπους μας"

Θα ακολουθήσει συζήτηση, σε ένα υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το κίνδυνο μετάδοσης του covid.

Στο χώρο λειτουργεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, αλλά θα υπάρχει και το καλάθι αλληλεγγύης, το οποίο ενισχύει αγαπημένους συμπολίτες μας με δυσκολίες ανταπόκρισης σε καθημερινά έξοδα.

🍊 Συνεπώς, τρόφιμα και είδη υγιεινής είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα!

 
*Απαραίτητα Πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο