21 Μαΐου: Μέρα NATURA_2000


Λίγες μέρες πριν την Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000, ψηφίστηκε στη Βουλή ένα ακόμη καταστροφικό Νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000.

🔸 Από τα Άγραφα μέχρι την Κρήτη και την Ήπειρο, στηρίζουμε τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές επενδύσεις.

🔹 Βρισκόμαστε δίπλα στους “Άγρυπνους Πολίτες” που συνεχίζουν καθημερινά να αντιστέκονται απαιτώντας την απόσυρση του Ν/Σ.

Σήμερα, αυτό που οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι αυτά που θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος δεν οι επενδύσεις τους, αλλά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η υγεία και ο καθαρός αέρας. Και αυτό δε θα το κάνουμε μόνες και μόνοι. Αλλά θα το κάνουμε όπως μας έμαθε αυτή η πανδημία να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας. Συλλογικά.

ℹ️Δείτε περισσότερα για το Ν/Σ στο άρθρο της Γεωργίας Γρηγορίου-Κουτσογιάννη: https://www.eterotopia.gr/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%ac/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο