ΔΕΙΤΕ Ολόκληρο το Ρεμπέτικο Live από την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ [13.02]

Ολόκληρο το live από το χώρο μας.

Ένα live που προσπάθησε να μας βοήθησε να ξεφύγουμε από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 13.02, ο Αστέρης Βαρβέρης και ο Βαγγέλης Κοχύλης παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις ,οι μουσικοί έβγαλαν το μεράκι τους και την ψυχή τους.

Ο χώρος του θεάματος και ακροάματος έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα την περίοδο των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε, με τους καλλιτέχνες να έχουν απολέσει τόσο τη δυνατότητα τους να εκφραστούν αλλά και να βιοποριστούν μέσω της τέχνης τους. Ιδιαίτερα για τους λαϊκούς μουσικούς, οι μικρές αλλά και μεγάλες συναυλίες, από την ταβέρνα μέχρι τη μουσική σκηνή είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος έκφρασης τους.

Ο πολιτισμός αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης της Ετεροτοπίας. Με τις υπάρχουσες συνθήκες εγκλεισμού, η Ετεροτοπία θα επιδιώξει να δώσει διαδικτυακό πάλκο στους μουσικούς της πόλης. Μέσω της σελίδας μας στο Facebook, μουσικοί της πόλης θα συμπράξουν για να χαρίσουν στιγμές ψυχαγωγίας και ψυχολογικής ανάτασης στο κοινό. Ταυτόχρονα όμως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βήμα στους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, σε μια περίοδο που οι συνθήκες τους στερούν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ακροατές.

Φιλοδοξούμε η δράση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναζωπύρωση των καλλιτεχνικών δρωμένων σε μια πόλη που οριακά έχει ξεχάσει να διασκεδάζει, ενώ παράλληλα είναι μια ευκαιρία να προβληθεί η δουλειά και το μεράκι των νέων καλλιτεχνών σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Ο χώρος της Ετεροτοπίας είναι ένα στέκι αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο. Η αναστολή της λειτουργίας του χώρου, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, έχει φέρει την Ετεροτοπία, όπως και πολλούς άλλους κοινωνικούς χώρους, στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Η βιωσιμότητα του χώρου είναι στο χέρι όλων μας! Ο δικός μας πνεύμονας έκφρασης και δραστηριοποίησης, που γεμίζει τη ζωή μας χρώματα και μας κάνει να αναπνέουμε ελεύθεροι, δεν μπορεί να πάψει να υπάρχει.

Κοινοποιείται ο ακόλουθος λογαριασμός τραπέζης, όπου μπορείτε να καταθέσετε ποσό ανάλογο των δυνατοτήτων σας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χώρου και να συνεχιστούν οι δράσεις του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάθεση σας, στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook η στο email μας eterotopiathess@gmail.com . Eυχαριστούμε.

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ

Λογαριασμός: 040/018328-82

IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882

Δικαιούχος: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

*Αιτιολογία: ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ

*Μη ξεχάσεις να αναφέρεις στην αιτιολογία ότι η κατάθεση αφορά την ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ! Περισσότερες πληροφορίες για την Ετεροτοπία και τις δράσεις της είναι διαθέσιμες στη σελίδα μας eterotopia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο