Έναρξη Εγγραφών σε Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών για Μαθητές/τριες Γυμνασίου

Στα πλαίσια του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας, ξεκινά τη λειτουργία του Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών, για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν, με τη βοήθεια φύλλων εργασίας και την καθοδήγηση του διδάσκοντα, θα πραγματοποιούν πειράματα με απλά υλικά καθημερινής χρήσης, χωρισμένοι σε ομάδες 2-3 ατόμων. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, είναι ακίνδυνα για τα παιδιά.

Προτείνεται μια σειρά 8 περίπου εργαστηριακών μαθημάτων, σχετική με τον ηλεκτρισμό. Ενδεικτικά θέματα που περιλαμβάνονται στη σειρά είναι: το απλό ηλεκτρικό κύκλωμα, κατά σειρά και παράλληλη σύνδεση λαμπών (πρακτικές εφαρμογές), το βραχυκύκλωμα, ο ρόλος της ασφάλειας στο κύκλωμα, η μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η κατασκευή στοιχειωδών μπαταριών.

Τα θέματα αυτά σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό που διδάσκεται στη Γ’ Γυμνασίου. Μπορούν όμως να συμμετάσχουν χωρίς δυσκολία και μαθητές/τριες από την Α’ και τη Β’ Γυμνασίου. Η εξήγηση των φαινομένων γίνεται χωρίς τη χρήση τύπων και μαθηματικών.

Η κατανόηση ορισμένων βασικών εννοιών που σχετίζονται με τα πειράματα που θα πραγματοποιηθούν, η σύνδεσή τους (όσο είναι δυνατό) με την καθημερινή ζωή, η απόκτηση ενδιαφέροντος για τις φυσικές επιστήμες, αλλά και η ικανοποίση από τη συμμετοχή στην πειραματική διαδικασία, είναι κάποιοι από τους στόχους της όλης προσπάθειας.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως 19.11 ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τέλη Νοε΄μβρη έπειτα από συνεννόηση με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες. Ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Πτολεμαίων 42, στον 2ο όροφο.

Κάνε την εγγραφή σου εδώ:

  Όνομα*

  Επώνυμο*

  Έτος Γέννησης*

  Κινητό Μαθητή/τριας*

  Κινητό γονέα*

  Ε-mail

  Περιοχή*

  Τάξη*

  Συμπλήρωσε το σχολείο σου*

  *Τα πεδία που έχουν αστεράκι πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.

   

  Σχετικές δημοσιεύσεις

  Αφήστε ένα σχόλιο