Πρόγραμμα/Program “Quarantine Film Festival” [Dec.2020_Jan.2021]

Το πλήρες πρόγραμμα του “Quarantine Film Festival”:

Ένα μίνι online φεστιβάλ ταινιών έρχεται για 1η φορά από την Ετεροτοπία. Από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου δωρεάν μέσα από την σελίδα της Ετεροτοπίας στο Facebook απολαμβάνουμε 6 ταινίες που αγγίζουν κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και συζητάμε με τους συντελεστές τους.🎬
 
Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, ο πολιτισμός αποτελεί διέξοδο κόντρα στη μοναξιά. Το «Quarantine Film Festival» έρχεται για να συντροφεύσει τη δική μας καραντίνα.
 
Έναρξη προβολών 20:30 👈
 
Διοργάνωση: ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ
Χώρος Πολιτισμού, Πολιτικής & Αλληλεγγύης
Χορηγός επικοινωνίας : 91,4 FM Στο Κόκκινο

Fb Event – Info: https://www.facebook.com/events/189590192847127

#19 December: Birthday (2016) & Mum, I’m Back (2017) | Συζήτηση με τον Σκηνοθέτη Δ. Κατσιμίρη [20:30]. 

Birthday (2016): Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Mum, I’m Back (2017) Mια γυναίκα επιστρέφει, μετά από 40 χρόνια, στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Αφορμή είναι ο θάνατος της μητέρας της. Στα χέρια της κρατάει μια παλιά φωτογραφία: μια μάνα με τα δυο αγοράκια της. Φτάνοντας στο νεκροταφείο, έρχεται αντιμέτωπη με τα πρόσωπα όλων εκείνων που άφησε πίσω της κάποτε.

Περισσότερα εδώ:  Birthday (2016) & Mum, I’m back (2017) [20:30_Facebook Live]

Συντονίζει ο Στράτος Κερσανίδης, Δημοσιογράφος στο Κόκκινο 91.4FM

#27 December: “Σύνορα Κλειστά” (2019) | Συζήτηση με τον Σκηνοθέτη Γ. Κουφονίκο [20:30].

Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Κουφονίκου Γιάννη, παραγωγή Tim Kelly και συμπαραγωγή της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις” πραγματεύεται την πορεία της ζωής των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο 722 ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ίδιων και των ανθρώπων του κέντρου φιλοξενίας όπως αυτές καταγράφηκαν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής από το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πανεπιστημίου του Κόβεντρυ.

Περισσότερα εδώ:  “Σύνορα Κλειστά” (2019) [20:30_Facebook Live]

Συντονίζει μέλος της ομάδας Αλληλεγγύης της Ετεροτοπίας

#03 January: Yazidi (2019) & Goals (2020) | Συζήτηση με τους σκηνοθέτες Έκτορα Σακάλογλου & Γιώργο Σπυρίδη [20:30].

Yazidi (2019) Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στη μειονοτική φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στους στημένους αγώνες χαμηλών κατηγοριών πυγμαχίας, πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι δεν θα κυλήσει όπως το περιμένει καθώς θα γνωρίσει νέους χαρακτήρες και θα αποκαλύψει πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του.

Goals (2020) Ο Jamil έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και θέλει να κάνει τα δύο του αγόρια σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αυτός και η οικογένεια του είναι πρόσφυγες από τη Συρία και μένουν στην Αθήνα, σε διαμέρισμα που τους έχει παραχωρηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Η αίτηση τους για άσυλο έγινε δεκτή και τώρα έχουν πάψει να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος.
Μέχρι το τέλος του μήνα οφείλουν να εκκενώσουν το διαμέρισμα…

Περισσότερα εδώ: Yazidi (2019) & Goals (2020) [20:30_Facebook Live]

Συντονίζει ο Θοδωρής Λέννας, Κινηματογραφικός Συντάκτης στο Weave

#10 January: Κλεονίκη / Cleoniki (2019) | Συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Ά. Αντωνοπούλου [20:30].

Η υπεραιωνόβια Κλεονίκη ζει στα βουνά της Ευρυτανίας, τραγουδώντας και λέγοντας ιστορίες από τα παλιά. Μαζί της κατοικούν ο Κώστας και ο Γιώργος, δύο από τα οκτώ παιδιά της. Όλοι περιμένουν το πανηγύρι του Σωτήρος, όπου το μικρό χωριό ξαναζωντανεύει.

Περισσότερα εδώ: Κλεονίκη / Cleoniki (2019) [20:30_Facebook Live]

Festival program [In English]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο