Ημερολόγιο Αλληλέγγυας Κουζίνας “Η Αόρατη Πόλη” [28/11/2020]

Σάββατο 28.11.2020

Εδώ θα βρείτε το κάλεσμα, αναλυτικές πληροφορίες & τα είδη που συλλέγουμε Αλληλέγγυα Κουζίνα “Η Αόρατη Πόλη” | Κάθε Σάββατο – ETEROTOPIA.GR

Ο χώρος της Ετεροτοπίας είναι καιρό κλειστός. Τα Μαθήματα για Όλους στην αρχή της χρονιάς λειτουργούσαν στο χώρο, μέχρι που έγιναν όλα διαδικτυακά. Από τότε έχει να καθαριστεί. Μαζευτήκαμε 3 άτομα το πρωί και αρχίσαμε ΤΟ καθάρισμα, ενώ κόσμος άρχισε να έρχεται, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα μας, με πολύ αγάπη, με σεμνότητα, με κέφι. Έπαιρναν το τηλέφωνο που υπήρχε στην είσοδο και κατέβαινε ένα άτομο και παραλάμβανε με προσοχή τα καλούδια, σαστισμένο από την απίστευτη ανταπόκριση.

Το τέταρτο άτομο που είχε προθυμοποιηθεί να βοηθήσει, το είχε με το μαγείρεμα. Είχαμε κανονίσει να μαγειρέψουμε φακόρυζο, αλλά είχε έρθει μια προσφορά 5 κιλά κοτόπουλο!! Καλά τα όσπρια, αλλά κάθε πότε έχει ένας άνθρωπος που ζει στο δρόμο να φάει μπουτάκι;

Ενθουσιασμένα με την ενεργοποίηση μας μετά τις μελαγχολικές μέρες στο σπίτι δε σταματήσαμε λεπτό. Το πέμπτο άτομο έσκασε λίγο πριν σταματήσουν και οι τελευταίες σακούλες με απαραίτητα είδη διαβίωσης. Ο καθαρισμός των συσκευασιών γινόταν στις αίθουσες μαθημάτων ενώ στο χώρο της κουζίνας άρχιζαν να συσκευάζονται οι πρώτες μερίδες.

Το αποτέλεσμα σου έσπαγε τη μύτη και φαινόταν πεντανόστιμο.
Η προσφορά φρούτων ήταν το τέλειο σνακ που συνόδευε το φαγητό. Πλύθηκαν, σκουπίστηκαν και καλύφθηκαν με χαρτοπετσέτες.

Τα βάλαμε στις σακούλες που είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε και φύγαμε για μοίρασμα μερίδων!

Έξι μερίδες είχαμε και τις δώσαμε σε ένα γύρο του τετραγώνου της Ετεροτοπίας!

Αν και οι άνθρωποι ήταν επιφυλακτικοί μαζί μας, μόλις μυρίζανε το ζεστό φαγητό έπεφτε κάθε άμυνα.

Όσο μαγειρεύονταν η δεύτερη φουρνιά, αποφασίζαμε πως θα στοιβάξουμε τα τρόφιμα. Ενώ η αυξημένη προσφορά σε πατάτες, μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε.

Η δεύτερη γύρα μας καθυστέρησε κάπως γιατί στα σημεία που είχαμε πει ότι θα κατευθυνθούμε αργήσαμε να εντοπίσουμε κάποιον άνθρωπο που να ήταν σε ανάγκη. Υποθέτουμε ότι αυτό συνέβη γιατί μας πήρε πιο αργά από ότι περιμέναμε, νύχτωσε και ο κόσμος μαζεύτηκε στις καβάτζες του.

Η μέρα έκλεισε με 12 μερίδες Κοτόπουλο με πατάτες και 6 μερίδες Ψητά λαχανικά.

Η εμπειρία ήταν φοβερή. Το θετικό vibe των ατόμων που συμμετείχαν ήταν μια ανάσα ελπίδας. Όσο συνάνθρωποι μας υποφέρουν δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε κλεισμένα στο μικρόκοσμό μας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανακουφίσουμε λίγο εκείνους που έχει παραγκωνίσει η κοινωνία, τους Αόρατους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο