Ημερολόγιο Αλληλέγγυας Κουζίνας “Η Αόρατη Πόλη” [03/04/2021]

Αγαπητοί άνθρωποι! Σας ζητήσαμε να μας βοηθήσετε να μαγειρέψουμε λαδερά και τέσσερις φίλες και φίλοι μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!! Ακόμα περισσότερο που οι προμηθευτές ήταν ντόπιοι μικρομαγαζότορες και παραγωγοί! Οι γείτονες μας στο Οικόπολις πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν μεγάλη ποσότητα πατάτες από τους παραγωγούς που έχουν χτυπηθεί οικονομικά από την πανδημία και μας δώρισαν μερικά κιλά! Η αγαπημένη φίλη μας, έστειλε ζαρζαβατικά από το κοινωνικό συνεταιριστικό παντοπωλείο bios coop! Τα υπόλοιπα ήρθαν από μαγαζάκια.

Τόσο ωραίες πρώτες ύλες προφανώς θα βγάλουν και ένα καταπληκτικό φαγητό, που αυτή τη φορά ήταν φασολάκια λαδερά! Άλλο ένα φαγητό που μάθαμε να κάνουμε. Αυτή τη φορά μας καθοδήγησε μια καινούργια φίλη του στεκιού. Ο καθένας και η καθεμιά με μια λεκάνη μπροστά του, καθάριζε φασολάκια, πατάτες, καρότα.. Συλλογικά πάντα. Γνωριζόμασταν, συζητούσαμε, προσφέραμε.

Στις μέρες που ζούμε, η κοινωνικοποίηση είναι πολυτέλεια, αλλά ο χώρος της Ετεροτοπίας είναι αρκετά μεγάλος με παράθυρα και μας επιτρέπει να βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τη συνομιλήτριά μας. Έχουμε μια πιο ουσιαστική επαφή που καμιά οθόνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει.

Αν θες να συνεισφέρεις και εσύ, μην ντραπείς να επικοινωνήσεις μαζί μας. Έστω για να φέρεις μια σακουλίτσα φρούτα ή λεμόνια.

Η αλληλεγγύη υπάρχει γιατί υπάρχουν Άνθρωποι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο