Κάθε Πέμπτη Cinetopia | Το Μίσος (La Haine) | 09.02, 21:00

Στα πλαίσια αντιρατσιστικού αφιερώματος, το οποίο θα διαρκέσει ολόκληρο το Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας: “Το Μίσος (La Haine)”, την Πέμπτη 09/02 στις 21.00 στην ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ. 

Το Μίσοςείναι μια γαλλικήασπρόμαυρηταινία παραγωγής 1995. Σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι ο Ματιέ Κασσοβίτς και στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ , Ουμπέρ Κουντέ και Σαΐντ Ταγκμαουί. Πρόκειται για τρεις νέους φίλους και τον αγώνα τους να ζήσουν στα λαϊκά προάστια του Παρισιού. Ο τίτλος προέρχεται από μια γραμμή που ομιλείται από έναν από αυτούς, τον Ουμπέρτ: “La Haine attise la haine!”, “το Μίσος γεννάει μίσος.”

– Πλοκή:

Σε μια φτωχογειτονιά της Γαλλίας ξεσπάει ακόμα μια ταραχή. Ο νεαρός Αμπντέλ κακοποιείται από αστυνομικούς και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ένας φίλος του βρίσκει το όπλο που χάνει ένας από τους αστυνομικούς και ορκίζεται πως αν ο Αμπντέλ πάθει το χειρότερο θα δολοφονήσει έναν αστυνομικό.

– Διάσημες Ατάκες:

Ουμπέρ: Έμαθες για τον τύπο που έπεσε από ουρανοξύστη; Καθώς πέφτοντας περνούσε από κάθε όροφο, καθησύχαζε τον εαυτό του… μέχρι εδώ καλά… μέχρι εδώ καλά. Το πώς θα πέσεις δεν έχει σημασία. Η προσγείωση μετράει.

– Παραλειπόμενα:

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάνες. Τρία γαλλικά Σεζάρ, μεταξύ αυτών της καλύτερης ταινίας. Βραβείο νεότητας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο