Καθημερινή Συλλογή τροφίμων στο χώρο – Η Αόρατη Πόλη κάθε Σάββατο στους δρόμους της πόλης!

ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ(1) – ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ(2) – ΔΙΑΝΕΜΟΥΜΕ(3)

Η ομάδα αλληλεγγύης της ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑΣ πραγματοποιεί συλλογικά μαγειρέματα. Τόσο από τους αλληλέγγυους/ες που ενισχύουν με αγαθά και χέρια, όσο και από τους ανθρώπους που δίνουν κάποιες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους κάθε Σάββατο (μέρα που υλοποιείται η δράση μας).Από τα τέλη του Οκτώβρη του 2020, της βαθιάς 2ης καραντίνας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την ενέργειά μας στο να δούμε πως θα κάναμε κάτι όμορφο για τους συνανθρώπους μας που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο. Οι δυνάμεις μας έδειξαν ότι μπορούμε συστηματικά κάθε Σάββατο να προσφέρουμε μια ζεστή μερίδα φαγητού και μια όμορφη κουβέντα. Όταν προκύπτει κάτι ακόμα, ψάχνουμε τρόπο να το οργανώσουμε. Θα ήθελες να βοηθήσεις και εσύ; Ορίστε πως:
 
  • Συλλέγουμε αγαθά (έλαια/σάλτσες, όσπρια/ζυμαρικά, κονσέρβες ή φρέσκα τρόφιμα, είδη υγιεινής, αχρησιμοποίητα μαχαιροπήρουνα κτλ) όσες ώρες είναι ανοικτός ο χώρος: Καθημερινές 16:00-21:00 & Σάββατο 12:00-17:00.
  • Κάθε Σάββατο στις 12:00 ανοίγουμε τον χώρο, για να αρχίσουμε το συλλογικό μαγείρεμα, στον πάντα safe και δημιουργικό χώρο του στεκιού. Μουσική, κόψιμο λαχανικών, σοτάρισμα, πλύσιμο σκευών, κουβεντούλα και καφές.
  • Αν έρθεις για το μοίρασμα διότι σου αρέσει να περπατάς και να μοιράζεις καλή διάθεση, καλό είναι να είσαι ως τις 15:00 στο χώρο, για να προλάβεις να εγκλιματιστείς. Fyi το μοίρασμα συνήθως ως τις 17:00 τελειώνει.
Μην ντραπείς να επικοινωνήσεις (μέσω social media κατά προτίμηση, μέσω mail αν δεν έχεις άλλον τρόπο) ακόμα για τα 3 κρεμμύδια που μπορείς να φέρεις ή τις 2 ώρες που θες να μαγειρέψεις, ή ακόμα και για παρέα στο μοίρασμα όπου θα δεις πτυχές της πόλης που δεν είχες ξαναπροσέξει. Να δεις επιτέλους την Αόρατη Πόλη. Περιττό να σου πούμε πως αν ξέρεις κάποιο άτομο που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, θα ήταν τέλειο να μας ενημερώσεις. 
 
Η Αόρατη Πόλη είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο