Ανατριχήλα…

Ανατρίχιασα όταν είδα αυτήν την εικόνα. Πιστεύω όλες και όλοι σας, τα υπόλοιπα μέλη της Ετεροτοπίας σίγουρα, οπότε συνεχίζω στον πληθυντικό.

Ανατριαχιάσαμε γιατί θυμηθήκαμε τα παλιά. Γιατί θυμηθήκαμε τότε που αυτά τα σύμβολα μίσους σχηματιζόταν σε τοίχους και φωτογραφιζόταν σε μπράτσα και στέρνα εγκληματιών. Που κάθε νέο πρόσωπο που βλέπαμε ξεπλυνόταν ως «αγανακτισμένος κάτοικος περιοχής», ενώ ξέραμε ότι κάναν πογκρόμ. Τότε που χρειάστηκε να θρηνίσουμε θύματα για να δούμε κάγκελα μπροστά από αυτά τα μισητά σύμβολα.

Ανατριαχιάσαμε γιατί είδαμε μια καινούργια φάτσα στην αρχική μας με αυτο το τατού. Αηδιάζαμε και παλιά, αλλά τουλάχιστον με γνωστές φάτσες, συγκεκριμένες. Τώρα ακούμε για Propatria, Ιερό Τάγμα, Ιερό Λόχο και ελπίζουμε να έχουν πολύ λίγους που να είναι τόσο σάπιοι. Οι υπόλοιπο απλά να γαβγίζουν και να μην είναι ακόμα αργά για να επιλέξουν τη ζωντανή πλευρά της ανθρωπιάς.

Ανατριχιάσαμε επειδή υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που έχει χάσει τόσα πολλά λόγω του Ναζισμού, το έτος 2021, να δείχνει τόσο εύκολα ένα τέτοιο τατού. Έναν χρόνο μετά την συντριπτική καταδίκη του φασισμού. Μια απόφαση που πάρθηκε και από την κοινωνία, αλλά και από μια εβληματική δίκη (πάντα πρέπει να δίνουμε τα ρισπέκτ μας στην Μάγδα Φύσσα και σε όποι#ς έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη κάθε στοιχείου που βοήθησε στην απόδειξη του κατηγορητηρίου).

Ξανά η κοινωνία πρέπει να κάνει το βήμα της καταδίκης. Δε θα περιμένουμε άλλα θύματα. Ούτε σπιθαμή γης δε θα τους αφήσουμε. Βγαίνουμε και μιλάμε παντού για τον φασισμό. Non stop. Θυμίζουμε στον περίγυρό μας τα εγκληματά τους μέχρι να τους βλέπουν και να λένε «τα καθίκια, οι προδότες του είδους». Δε γίνεται αλλιώς. Επαγρύπνιση και κοινητοποίηση συνέχεια, γιατί δεν αντέχουμε να ζήσουμε ξανά τη σκοτεινή αύρα του φασισμού.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο